NOC/NSF gehele documentBeste leden, ouders en/of verzorgers,

Een nieuw sportseizoen staat voor de deur! De trainingen gaan weer beginnen en we kijken uit naar de eerste wedstrijden! Middels deze brief willen we jullie op de hoogte brengen van hoe wij als HV Margraten omgaan met de maatregelen rondom Corona.

Even terugkijkend naar vorig seizoen hebben wij het seizoen met gemengde gevoelens afgesloten. We hebben het seizoen niet kunnen afsluiten zoals we dit graag gewild hebben (met competitie, een jeugdkamp, een seizoen afsluiting etc.). Maar, de gezondheid is voor iedereen het allerbelangrijkste! Als HV Margraten hopen wij dan ook dat iedereen in goede gezondheid is en blijft!

Vooruitkijkend naar komend seizoen volgen we het nieuws op de voet. Het NHV volgt de protocollen die opgesteld zijn door het NOC NSF. Wij huren de sportaccommodatie van Heton die zowel het sportprotocol van NOC NSF volgt als ook in samenwerking met de Gemeente eigen maatregelen voorschrijft. Als vereniging hebben wij ervoor gekozen om een eigen HV Margraten Corona-protocol te schrijven. In dit protocol volgen wij zowel het protocol van NOC NSF als ook het protocol van Heton. Met dit protocol kunnen we ons inziens veilig sporten met elkaar garanderen!

Voor onze leden, ouders, en verzorgers betekent dit concreet:

• Volg de algemene richtlijnen van het RIVM. Bij klachten of bij een vermoeden van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, blijf thuis!
  • Houd ten alle tijden overal 1,5 afstand van elkaar! Dit geld niet voor leden onder de 12 jaar en tijdens de sportactiviteit.
  • Bij aanvang van trainingen en wedstrijden houden onze kaderleden een registratie bij van de aanwezige leden en doen een gezondheidscheck. Zij hebben de bevoegdheid om leden naar huis te sturen bij klachten of twijfel! Deze registratielijst wordt ca 2 weken bewaard voor evt. contactonderzoek naar aanleiding van een besmetting.
  • Er is een Corona Coördinator op afstand aangesteld: Cindy van der Heijden (tevens bestuurslid). Op locatie zijn trainers/coaches de Corona Coördinator, zichtbaar door het dragen van een geel hesje. Beide hebben de verantwoordelijkheid toe te zien op de uitvoer van de maatregelen. Zij kunnen jou hierop aanspreken. Heb je vragen of opmerkingen meld je dan bij één van deze!
  • In kleedkamers en douches dient 1,5m afstand gehouden te worden. Uitzondering geld voor leden onder de 12 jaar. Ook voor ouders die de kinderen helpen geld deze regel.
  • Wij hebben aandacht voor hygiëne en stellen desinfectiemiddel ter beschikking.
  • Bij gebruik van de kantine volg de richtlijnen van Heton.
  • Bij wedstrijden mogen er 100 toeschouwers binnen, alleen deze MOETEN zitten. In de praktijk zullen we moeten kijken hoeveel toeschouwers daadwerkelijk aanwezig kunnen zijn. Kom zoveel als mogelijk alleen naar de Sporthal. Bij jeugd kom zoveel als mogelijk met één ouder. Laat andere familieleden zoveel als mogelijk thuis!
  • Schreeuwen, zingen of spreekkoren zijn niet toegestaan. Zowel het begroeten als afscheid nemen voorafgaand en na de wedstrijd zal tot nader orde niet plaatsvinden.
  • Ten slotte: Volg de regels die door onze kaderleden gesteld worden.

Behoefte aan meer info, lees het NOC NSF protocol: https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf-protocol-verantwoord-sporten-v14.pdf. Het HV Margraten Corona-protocol zullen we zo spoedig mogelijk plaatsen op onze website.

Ondanks dat het Corona virus nog steeds onder ons is kunnen we toch met aangepaste maatregelen starten. Daar zijn wij als HV Margraten ontzettend blij mee. We staan te trappelen om weer lekker te handballen en onze leden weer sportief bezig te zien!

Alvast bedankt voor jullie bijdrage! We rekenen op jullie!

Bestuur Handbalvereniging Margraten.

Klik hier: NOC/NSF